Afscheidsmoment

Vroeg of laat worden wij allen geconfronteerd met het overlijden van een dierbare. Soms is het moment een afsluiting van een periode van ziekte en hebben we de wetenschap dat een afscheid onvermijdelijk is. Vaak komt het toch nog onverwacht en zijn wij er niet op voorbereid wat dit teweeg kan brengen in een mensenleven.

In alle gevallen begint met het overlijden een periode van rouw. Hoe moeilijk en dubbel kan het zijn als in de periode van verdriet vele zaken rationeel moeten worden opgepakt. Omdat alles om ons heen 'door' moet en de wereld niet stilstaat.

Beslissingen moeten worden genomen over zaken die niet alledaags zijn. Bijvoorbeeld het laatste afscheidsmoment: de begrafenis- of crematieplechtigheid. Hoe kan dat vormgegeven worden in de nagedachtenis van de overledene? Wat zijn de mogelijkheden? Wie kan daarbij helpen en de nabestaanden ontzorgen?

Als ritueel uitvaart en rouwbegeleider kan ik u helpen bij het afscheid nemen en het rouwproces wat volgt op het overlijden van een dierbare, maar ook ondersteuning geven in de acceptatie van het verlies door de relatie met en impact van de overledene te herdenken. Zowel in situaties van een ziekbed of plotseling sterven. Na een periode van liefde of ruzie, jong of oud, een afgerond afscheid of open issues. Deze begeleiding kan troost, hoop en verlichting geven.

Wat heb jij ons fijn begeleid bij het organiseren van de uitvaart. Je hebt ons volledig ontzorgd en geholpen de juiste keuzes te maken. Je bent accuraat en hebt oog voor het verdriet dat er is, zeker bij zo'n plotseling overlijden.

Met jouw warme, prettige stem heb je op de dag zelf alles heel mooi met elkaar verbonden. Door jouw aandacht voor de sprekers en hun verhalen, is het een heel bijzonder afscheid geworden. De uitvaart, de dienst en alles eromheen was tot in de puntjes verzorgd. Daar zijn we je heel dankbaar voor.